HenkErikPiet.reismee.nl

Een wat saaie dag

Vannacht geslapen in een B&B in het gehucht Sotes. Gewoon bij mensen thuis, met prima slaapkamer, een privé badkamer en een prima ontbijt voor de pelgrimsprijs van 1e Euro p.p.

Vanmorgen vertrokken om iets vóór 9 uur. Hadden ee de afgelopen dagen volop zon en 27 graden, vandaag was het bewolkt en 10 graden kouder.

De fietstocht ging eerst een stuk naar beneden, met wel fraaie uitzichten, maar al snel mochten we weer fiks klimmen. Net voor de plaats Najera waren we even het spoor bijster en kwamen we op een grof grindpad uit. Na wat geploeter door dat grind bleken we terecht te komen op een grote rotonde net vóór dat dorp.

Uitzicht onderweg.

Na Najera ging de route gestaag omhoog, van vals plat tot 7%, wel 20 km lang.....

In de plaats Badaran (25 km gefietst) rond het middaguur een bakkie koffie gedaan. Voorbij Badaran een alternatieve (lees: iets kortere) gedaan. Dat was nog wel steeds klimmen...

De laatste 6 km naar Santo Domingo de la Calzada ging het erg prettig eens heuvelafwaarts. Om 14.45 uur kwamen we daar aan, met op dagteller 40 km. We stonden gelijk voor een dilemma: we zouden nog wel een 10, 12 km verder willen fietsen, maar de eerstvolgende overnachtingsmogelijkheid was pas 30 km verder! Ook zoeken op Internet leverde niets op, zodat we toch onze intrek namen in een pelgrimsherberg in St. Domingo. Kosten: 7 Euro p.p. (zonder ontbijt). Een 3-persoons kamer met eigen douche, want er bleek een rolstoel toegankelijke kamer te zijn.

Dat we zo vroeg waren betekende dat we 's middags nog een terrasje konden nemen...... ook niet verkeerd.....

De kathedraal van St. Domingo herbergt een haan + kip. Op deze manier houden ze een lokale legende in ere (teveel tekst om te omschrijven, dus mocht je willen weten: het is vast terug te vinden op Internet).

Karakteristieke huizen in Santo Domingo de la Calzada.



Reacties

Reacties

Anja

Gelukkig weer een bericht. Ik was al bang, dat alles niet zo voorspoedig ging! Met al dat klimwerk, kan ik me voorstellen dat je ook altijd geen zin hebt, om te schrijven. Ik miste het wel!
Gelukkig dat het niet meer zo bloedheet is. Nog aldoor zonder pech?
Misschien hebben jullie vandaag meer geluk. Ik bedoel dan, minder klimwerk.
Succes vandaag!!
Anja

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!